Om

stockholm-oktober-10-bw

HEJ!

Jag heter Maja Cronert och är 26 år. Jag illustrerar och formger på frilansbasis sedan några år tillbaka. Jag är också legitimerad fysioterapeut (sjukgymnast) och jobbar på SUS i Lund. Jag kommer ursprungligen från Kristianstad men har kallat Lund för hemma i sex år. Här har jag läst Fysioterapeutprogrammet på Lunds universitet och hunnit med två uppehåll för att resa till USA och läsa visuell kommunikation och grafisk design. Jag har fortsatt att läsa kurser på distans vid sidan av jobbet eftersom det är så himla roligt.

Jag ritar främst för att jag inte kan sluta. Världen behöver design som sprider glädje och som är mer än bara snygg. Jag älskar att spåna på oväntade idéer och finessiga detaljer. Jag jobbar både för hand och digitalt och tycker framförallt om när de två hantverken möts. Det mesta har jag lärt mig genom att kasta mig in i olika projekt och lösa problemen efterhand. Nyfikenhet och ett jävla anamma har därför blivit drivkrafterna och jag fortsätter att utforska, varje dag.


DET HÄR KAN JAG HJÄLPA TILL MED

Jag illustrerar, fotograferar och formger gärna broschyrer, böcker och andra trycksaker, tar fram logotyper och helhetskoncept med visuella identiteter, kampanjer och förpackningar. Jag arbetar obehindrat i Adobe Illustrator, InDesign och Photoshop och blir allt mer bekant med After Effects. Titta gärna närmare på saker jag gjort tidigare i portfolion och hör av dig om du undrar över något.


KUNDER I URVAL

Castellum (Briggen)
Gourmetkamraterna
Gastrofy
Cronerts Guld


UTBILDNNG

 • Mittuniversitetet 2016
  Grafisk designhistoria 7.5 hp (distanskurs)
 • Jönköping University 2016
  Videoredigering i After Effects 7.5 hp (distanskurs)
 • Högskolan i Halmstad 2016
  Grafisk produktion 7.5 hp (distanskurs)
 • Linnéuniversitetet 2016
  Typografi, form och grafiska verktyg 15.0 hp (distanskurs)
 • Beckmans akademi 2014
  Visuell kommunikation (kvällskurs)
 • Armstrong Atlantic State University 2011-2012
  Computer In Arts, Publication Design, Digital Photography, Intro To Communication, Freelance Writing (fristående kurser)
 • Ålsta Folkhögskola 2009-2010
  Textildesign och modeillustration


ERFARENHET

 • Eget företag 2011-
 • Lundaspexarna 2012-2016
  Jag var under studenttiden biljettchef och ansvarig över det grafiska arbetet med affischer, programblad, profilprodukter och medaljer. Lundaspexarna är Lunds äldsta spexensemble som varje termin sätter upp nya föreställningar för att med humor och musik underhålla tusentals människor i Akademiska Föreningens borg i Lund.
 • Lundakarnevalen 2013-2014
  Jag var med i designteamet och tog fram de specialtillverkade profilprodukterna som såldes till Lundakarnevalens 400.000 besökare. Bland bästsäljarna fanns mobilskal, gnuggisar, beerpong-set och den ikoniska papperskorgen. Under den här tiden skrev jag också karnevalskrönikor för Sydsvenskan.
 • Övrigt 2011-2016
  Under studentåren i Lund har jag gjort mängder av affischer, trycksaker, digital marknadsföring, klädtryck och annan merch för flera studentföreningar, däribland sjukgymnastkåren och Studentafton, ett anrikt samtalsforum som besökts av statsministrar, kungligheter och företagsledare.


TACK

Tack till Robin Heed som hjälpt mig med hemsidan och till Axel Cronert som tagit bilderna på mig.